Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziesalade met amandelen, zonnebloempitten en boerenkaas

Spinaziesalade met amandelen, zonnebloempitten en boerenkaas

Spinaziesalade met amandelen, zonnebloempitten en boerenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g blanke amandelen, grof gehakt
  • 2 eetl. zonnebloempitten
  • 100 g oude kaas
  • 300 g verse spinazie, gewassen en gedroogd
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 theel. honing
  • mespunt scherpe mosterd
  • 2-3 eetl. extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Rooster de amandelen en zonnebloem­pitten op laag vuur in een droge koekenpan. Schaaf of snijd de kaas in dunne flinters. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Pluk dikke en lange stelen van de spinazie en hussel de spinazie in een kom met de dressing. Verdeel over vier borden en strooi er de amandelen, zonnebloempitten en kaasflinters over.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
3 g
vet
28 g
Kcal
310