Spinaziesalade met gerookte kipfilet en honingdressing - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziesalade met gerookte kipfilet en honingdressing

Spinaziesalade met gerookte kipfilet en honingdressing

Spinaziesalade met gerookte kipfilet en honingdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 blik mandarijnen op sap
  • 600 g spinazie (panklaar)
  • 300 g gerookte kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 100 g gepelde walnoten, gehakt
  • eventueel bieslook voor garnering
  • voor de dressing:
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. basilicumazijn
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. mandarijnensap
  • 1/2 eetl. mosterd
  • 1 eetl. honing
  • (zee)zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Bak de spekblokjes in de koekenpan en laat ze afkoelen. Haal van de ijsbergsla 6 mooie bladeren en houd ze apart. Snijd een kwart van de ijsbergsla in fijne reepjes. Laat de mandarijnen goed uitlekken, bewaar het sap. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar voeg zout en peper naar smaak toe.
Bereiden
Meng de spinazie met de gesneden ijsbergsla, voeg de gerookte kipfilet, de spekblokjes en de walnoten toe. Meng de salade voorzichtig door elkaar, schenk de dressing erover en schep nog even om. Leg op 6 borden een slablad. Schep hierin de spinazie-kipsalade. Garneer eventueel met bieslook.
Variatie
Vervang spekblokjes door hamblokjes.Neem in plaats van mandarijn perzikschijfjes of ananasblokjes.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
10 g
vet
39 g
Kcal
385