1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten

Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten

Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten product foto
  • Ingredienten:

  • 2 groene paprika’s
  • 100 g feta
  • 300 g verse spinazie, gewassen en gedroogd
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 1 theel. honing
  • mespunt scherpe mosterd
  • 3-4 eetl. extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Snijd de paprika’s in vieren en leg ze met de schil naar boven op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met wat olie en laat ze onder de grill donkerbruin kleuren. Doe ze in een plastic zak of afgesloten pan en laat ze afkoelen. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Wrijf het vel van de stukken paprika af en snijd ze in repen. Verkruimel de feta.
Bereiden
Verwijder dikke en lange stelen van de spinazie en hussel de groente in een kom met de paprika, feta en de dressing. Verdeel over vier borden en bestrooi met walnoten.Voor- of bijgerecht voor 4 personen
Variatie
Lekker met bruin brood en aioli.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 280
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie