1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinazieschotel met volkorencrostini

Spinazieschotel met volkorencrostini

Spinazieschotel met volkorencrostini product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 teentje knoflook fijngehakt
  • 900 gram spinazie panklaar
  • 6 eieren
  • 100 milliliter kookroom
  • 100 gram Parmezaanse of belegen kaas geraspt
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes
  • 8 sneetje volkorenbrood
  • 150 gram mozzarella in plakken
Voorbereiden
ovenschaal met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Klop de eieren los met kookroom, voeg zout en peper en de helft van de kaas toe. Schep de spinazie door het eimengsel en verdeel dit over een lage ovenschaal. Verdeel de tomaatjes erover. Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren en leg het brood dakpansgewijs op de spinazie. Verdeel de mozzarella erover, bestrooi met de rest van de kaas en druppel er nog wat olijfolie over. Verwarm de spinazieschotel 20-25 minuten in de oven en laat goudbruin kleuren.
Variatie
• Vervang mozzarella eventueel door kruidenroomkaas. • In plaats van cherry-/kerstomaatjes zijn reepjes gedroogde tomaat ook lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 44 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 37 g
  • Kcal
  • 670
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie