1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziesoep met blauwe kaas

Spinaziesoep met blauwe kaas

Spinaziesoep met blauwe kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 eetl. bloem
  • 1 l groentebouillon of kippenbouillon van 2 tabletten
  • 300 g gebruiksklare spinazie, grof gehakt
  • versgemalen peper en nootmuskaat
  • 150 g blauwe kaas, verbrokkeld
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en tijm circa 10 minuten op lage stand tot de ui zacht en lichtbruin is. Voeg de bloem toe en roer tot deze van de bodem losraakt. Voeg de bouillon in gedeelten toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Pureer de soep en breng verder op smaak met peper en nootmuskaat. Garneer eventueel met groene kruiden. Serveer direct met de kaas.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 255
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie