Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziesoep met ei en koriander

Spinaziesoep met ei en koriander

Spinaziesoep met ei en koriander product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eieren, hardgekookt
  • 3 arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 2 sjalotjes of;
  • 1 ui, gesnipperd
  • 40 gram rijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 500 gram spinazie, panklaar
  • 150 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels gehakte koriander
Bereiden
Pel de eieren, hak ze fijn en houd apart. Verhit de arachideolie en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de rijst en bouillon toe en breng aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Schep de spinazie erdoor en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper en kook nog 4-5 minuten. Laat iets afkoelen. Roer de kookroom en het citroen- sap erdoor en pureer de soep. Verwarm nog even en serveer in kopjes of borden. Bestrooi met het gehakte ei en de koriander.
Variatie
• Neem 300 gram waterkers of rucola in plaats van spinazie. • Vervang de sjalotjes door 3 lente-/bosuitjes.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
13 g
vet
21 g
Kcal
190