Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziesoep met knoflook en koriander

Spinaziesoep met knoflook en koriander

Spinaziesoep met knoflook en koriander product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 300 g spinazie (panklaar)
  • 6 dl groentebouillon of kruidenbouillon
  • 400 ml kokosmelk (pakje of blikje) of santen
  • 2 eetl. verse koriander, gehakt
  • 1 theel. tabasco
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui, voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken. Giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng de soep aan de kook. Roer 1 eetlepel koriander door de soep en voeg de tabasco toe. Pureer de soep en schep deze in warme kommen. Strooi de rest van de koriander erover.
Variatie
- Vervang spinazie door waterkers.- Neem in plaats van koriander basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
10 g
vet
23 g
Kcal
270