1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziesoep met knoflook en koriander

Spinaziesoep met knoflook en koriander

Spinaziesoep met knoflook en koriander product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 300 g spinazie (panklaar)
  • 6 dl groentebouillon of kruidenbouillon
  • 400 ml kokosmelk (pakje of blikje) of santen
  • 2 eetl. verse koriander, gehakt
  • 1 theel. tabasco
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui, voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken. Giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng de soep aan de kook. Roer 1 eetlepel koriander door de soep en voeg de tabasco toe. Pureer de soep en schep deze in warme kommen. Strooi de rest van de koriander erover.
Variatie
- Vervang spinazie door waterkers.- Neem in plaats van koriander basilicum.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie