Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinazietaart met deksel van spek

Spinazietaart met deksel van spek

Spinazietaart met deksel van spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6-8 plakjes deeg voor hartige taart, diepvries
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. bloem
  • 1 pot geroosterde paprika’s
  • 600 g spinazie, gebruiksklaar
  • 3 eieren
  • zout en versgemalen peper
  • 100 ml crème fraîche (Melkan)
  • 150 g blauwe kaas, in blokjes
  • 150 g ontbijtspek in lange plakken
  • springvorm 22-25 cm Ø
Bereiden
Laat het deeg ontdooien. Vet de springvorm in met olie en bestrooi met bloem. Schud de bloem door de vorm en klop de rest eruit. Vorm van de plakjes deeg een grote lap en druk de naden goed aan. Bekleed de springvorm met het deeg en snijd de rand netjes bij. Verwarm de oven op 150°C. Spoel de paprika’s af en droog ze met keukenpapier. Snijd ze in repen en bekleed hiermee de deegvorm. Stoom ondertussen de spinazie een paar minuten tot deze geslonken is en druk het vocht er heel goed uit. Hak de spinazie fijn. Klop de eieren los met een flinke snuf zout en peper en de crème fraîche. Schep de spinazie en de blauwe kaas er gelijkmatig doorheen. Giet dit mengsel in de vorm. Dek af met de plakjes spek en bestrijk deze en de randen van het deeg met een kwastje olie. Bak de taart in circa 50 minuten gaar en bruin. Laat de taart 10 minuten rusten voor hem aan te snijden.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
19 g
vet
54 g
Kcal
705