Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spiraalbroodjes om te delen

Spiraalbroodjes om te delen

Spiraalbroodjes om te delen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 100 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak witbroodmix
  • 1 pak bruinbroodmix (extra donker)
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel melk
  • strooisels naar keuze (bijv. sesamzaad en maanzaad)
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Bereid de 2 deegsoorten volgens de aanwijzingen op de verpakking apart van elkaar met 1/2 eetlepel boter en laat afgedekt 10 minuten rijzen. Kneed beide deegsoorten nogmaals door en laat nog 45 minuten rijzen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel elke deegsoort in 8 gelijke stukken en rol uit tot lange dunne linten. Bestrijk licht met water en rol steeds 1 licht en 1 donker lint samen op tot een platte spiraal. Leg de spiralen tegen elkaar aan op de bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bestrooi de spiralen om en om met verschillende strooisels en bak de broodjes in de oven in circa 25 minuten gaar.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
26 g
vet
2 g
Kcal
160