Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spiraaltaart met wortel, pastinaak en aubergine

Spiraaltaart met wortel, pastinaak en aubergine

Spiraaltaart met wortel, pastinaak en aubergine product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 plakje hartige taartdeeg ontdooid
  • 2 winterwortels geschild
  • 2 pastinaken geschild
  • 2 aubergines
  • 200 gram brie in lange plakken
  • 2 eieren
  • 100 milliliter slagroom
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 takje rozemarijn
  • lage taartvorm van 24 cm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de taartvorm met bloem. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen net boven de rand van de vorm af. Zet de vorm afgedekt in de koelkast. Breng een pan water met zout aan de kook. Snijd of schaaf de wortel en pastinaak in lange plakken. Leg ze 1 minuut in het kokende water en spoel onder koud water af. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd of schaaf er dunne lange plakken van. Zet de groente- en brieplakken afwisselend en rechtop in een spiraalvorm op het deeg. Begin aan de buitenkant tot de vorm naar het midden toe geheel gevuld is. Klop de eieren los met de room, zout en versgemalen peper en giet dit geleidelijk over de groentespiraal. Steek de laurierblaadjes en rozemarijntakjes er hier en daar tussen. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten gaar.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
18 g
vet
32 g
Kcal
530