Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spitskoolpakketjes met chorizo-paprikarijst

Spitskoolpakketjes met chorizo-paprikarijst

Spitskoolpakketjes met chorizo-paprikarijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie + extra om te bestrijken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika’s, in kleine blokjes
  • 100 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 300 gram witte rijst
  • 500 milliliter hete kippenbouillon (van tablet)
  • 1 spitskool
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de paprika en chorizo toe en bak een paar minuten mee. Voeg de specerijen en rijst toe en roerbak 1 minuut. Giet de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Zorg dat de rijst net onder staat. Leg het deksel op de pan en laat de rijst op de laagste stand circa 20 minuten garen, totdat alle bouillon is opgenomen. Schep de rijst goed door en laat afkoelen. Breng intussen een pan met ruim water en zout aan de kook. Snijd de stronk van de spitskool en haal de bladeren voorzichtig los. Leg de koolbladeren met een paar tegelijk 2 minuten in het kokende water. Neem ze eruit en leg in koud water. Laat ze uitlekken en dep droog. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg steeds 2 koolbladeren overlappend op elkaar en snijd eventueel de harde nerf weg. Schep hier rijst op en vouw de bladeren eromheen tot een pakketje. Leg de pakketjes met de omgevouwen uiteinden naar beneden in een ovenschaal. Giet een beetje water, bouillon of witte wijn langs de pakketjes en bestrijk ze met wat olie. Bak de koolpakketjes laag in de oven in circa 20 minuten gaar.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
68 g
vet
15 g
Kcal
470