Spitskoolpasta met mozzarella - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spitskoolpasta met mozzarella

Spitskoolpasta met mozzarella

Spitskoolpasta met mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 spitskool (ca. 500 gram)
  • 250 g groene tagliatelle
  • 1 citroen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 200 g mozzarella, in plakjes
  • 2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout en versgemalen peper
  • 50 g geraspte belege kaas
  • 1 cherrytomaten/kerstomaten (1 bakje)
Voorbereiden
Verwijder de stronk van de kool en snijd de bladeren in lange slierten of repen. Kook de tagliatelle samen met de kool in 8-10 minuten beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Verhit de olijfolie en fruit daarin de ui en knoflook. Schep de mozzarella, kruiden en citroenrasp en -sap erdoor en laat de mozzarella iets smelten.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
51 g
vet
23 g
Kcal
515