Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas

Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas

Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram kruimige aardappels geschild en in gelijke stukken
  • 20 gram boter
  • 100 milliliter warme melk
  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • 6 teenjes knoflook
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 appel gewassen en in 4 dikke plakken
  • 4 dunne plakken zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 10 gram blanke hazelnoten grofgehakt
  • 500 gram spruiten in vieren gesneden
Bereiden
Verwarm de oven op 100ºC. Kook de aardappels gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp fijn met 20 gram boter en melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Houd de puree afgedekt warm in de oven. Doe de teentjes knoflook met 1 eetlepel van de olie in een schaaltje en dek af met magnetronfolie. Pof de knoflook circa 3 minuten in de magnetron op 800 watt. Leg de plakken appel op een bakplaat en beleg ze met de geitenkaas. Druppel er wat honing over en bestrooi met de hazelnoten. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook hierin de spruiten in 5-7 minuten beetgaar. Giet ze af en stamp ze door de puree. Verhit de rest van de olie samen met de rest van de boter. Druk de gepofte knoflook met een vork uit de schilletjes en roer de knoflookpuree door het oliemengsel. Verwarm intussen de ovengrill en gratineer de geitenkaas heel kort. Serveer de stamppot met de knoflookjus en leg er de plakken appel met geitenkaas op.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
44 g
vet
29 g
Kcal
500