1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjesschotel met gehakt en oude kaas

Spruitjesschotel met gehakt en oude kaas

Spruitjesschotel met gehakt en oude kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken
  • 150 milliliter melk
  • 50 gram boter
  • 750 gram spruitjes schoongemaakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 200 gram pitloze druiven gehalveerd
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 2 eetlepels paneermeel
Bereiden
Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en stamp ze tot een grove puree. Roer de melk, zout, peper en de helft van de boter erdoor. Kook intussen de spruitjes met zout in circa 5 minuten beetgaar en giet ze af. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uien. Voeg het gehakt en de kerriepoeder toe en bak dit rul. Schep de spruitjes en druiven erdoor. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi met de kaas en het paneermeel. Verdeel hierover de rest van de boter in vlokjes. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 41 g
  • koolhydraten
  • 69 g
  • vet
  • 49 g
  • Kcal
  • 915
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie