Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjesschotel met rookworst

Spruitjesschotel met rookworst

Spruitjesschotel met rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram spruitjes
  • 2 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 gemberwortel van ca. 2 cm geraspt
  • 1 rode peper zonder zaadjes, gehakt
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 grote rookworst in blokjes
  • 2 zure appels geschild, in blokjes
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 50 milliliter gembersiroop
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bosje bladselderij gehakt
Voorbereiden
Maak de spruitjes schoon en blancheer ze circa 3 minuten in ruim kokend water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
Bereiden
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak hierin de sjalotjes, gemberwortel en rode peper enkele minuten op een hoge stand. Voeg de spruitjes en de paprikareepjes toe en bak deze 5-7 minuten mee. Doe de rookworst en appel erbij en schep alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes garen. Schep de cashewnoten erdoor en breng de schotel op smaak met gembersiroop, zout en peper. Garneer met bladselderij.
Variatie
Lekker met gebakken krieltjes of witte of wilde rijst.