In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjessoufflé met spek

Spruitjessoufflé met spek

Spruitjessoufflé met spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • zout en versgemalen peper
  • 500 g spruiten, schoongemaakt en in plakjes
  • 100 ml warme melk (Melkan)
  • 2 eetl. boter
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 2 eieren, gesplitst
Bereiden
Kook de aardappels in water met zout circa 10 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en kook nog circa 8 minuten door tot de aardappels gaar zijn en de spruiten nog een ‘bite’ hebben. Giet af en stamp de warme melk en boter erdoor. Breng goed op smaak met zout en peper. Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan en voeg de ui en kerrie toe. Bak nog enkele minuten door tot de ui zacht is. Schep dit door de stamppot. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Roer de eidooiers door de stamppot en schep dan de eiwitten er voorzichtig door. Schep alles in een ingevette ovenschaal of vier kleinere schaaltjes en bak onderin de oven in circa 20 minuten gaar.
Variatie
Voor een vegetarische versie kan het spek worden vervangen door kaasblokjes.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
34 g
vet
25 g
Kcal
430