1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjessoufflé met spek

Spruitjessoufflé met spek

Spruitjessoufflé met spek product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • zout en versgemalen peper
  • 500 g spruiten, schoongemaakt en in plakjes
  • 100 ml warme melk (Melkan)
  • 2 eetl. boter
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 2 eieren, gesplitst
Bereiden
Kook de aardappels in water met zout circa 10 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en kook nog circa 8 minuten door tot de aardappels gaar zijn en de spruiten nog een ‘bite’ hebben. Giet af en stamp de warme melk en boter erdoor. Breng goed op smaak met zout en peper. Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan en voeg de ui en kerrie toe. Bak nog enkele minuten door tot de ui zacht is. Schep dit door de stamppot. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Roer de eidooiers door de stamppot en schep dan de eiwitten er voorzichtig door. Schep alles in een ingevette ovenschaal of vier kleinere schaaltjes en bak onderin de oven in circa 20 minuten gaar.
Variatie
Voor een vegetarische versie kan het spek worden vervangen door kaasblokjes.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 430
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie