Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjesstamppot met bacon en gefrituurde uienringen

Spruitjesstamppot met bacon en gefrituurde uienringen

Spruitjesstamppot met bacon en gefrituurde uienringen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken
  • 500 gram spruitjes
  • 100 milliliter warme melk
  • nootmuskaat
  • 150 gram bacon
  • olie om te frituren
  • 125 gram bloem + 3 extra eetlepels
  • 150 milliliter bier
  • 2 uien in ringen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120°C. Kook de aardappels met zout gaar. Kook de spruitjes met zout beetgaar. Giet de aardappels en spruitjes af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en versgemalen peper een grove stamppot van. Houd de stamppot warm in de oven. Rooster de bacon in een droge hete koekenpan en houd daarna warm in de oven. Verhit de frituurolie tot 180°C. Meng 125 gram bloem met het bier tot een beslag. Haal de uienringen eerst door de bloem en daarna door het beslag. Frituur ze goudbruin en leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Serveer de stamppot met de bacon en de uienringen erop.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
75 g
vet
19 g
Kcal
555