Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven

Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven

Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
5

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels geschild en gehalveerd
  • 750 gram spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 100 milliliter warme melk
  • eetlepel kerriepoeder
  • 100 gram roomkaas naturel of feta, verkruimeld
  • 125 gram boter
  • 2 eetlepel paneermeel
  • 600 gram diepvrieskabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid
  • 3 sneetje witbrood geroosterd, zonder korst
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepel gemengde gehakte verse groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel, basilicum)
Voorbereiden
ovenschaal, ingevet
Bereiden
Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar. Kook de spruitjes in 10 minuten beetgaar, giet ze af en stoom ze droog. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de gare aardappels af en stamp er met de spruitjes, melk, kerrie, roomkaas of feta, 25 gram boter, zout en peper een grove stamppot van. Schep deze in de ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel er 25 gram boter, in vlokjes, over. Zet de stamppot in het midden van de oven. Dep de vis droog. Maal het geroosterde brood en meng het broodkruim met de mosterd, groene kruiden en 75 gram boter. Leg de visfilets naast elkaar op een bakplaat of in een lage ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en verdeel de krokante kruidenboter erover. Zet de vis naast de stamppot 20 minuten in de oven tot deze gaar en goudbruin is. Serveer de vis op of bij de spruitjesstamppot.
Variatie
Gebruik voor de vis in plaats van verse groene kruiden eens 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
51 g
vet
9 g
Kcal
445