Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppot met biet, balsamico-uien en krokante parmaham

Stamppot met biet, balsamico-uien en krokante parmaham

Stamppot met biet, balsamico-uien en krokante parmaham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. boter
  • 8 sjalotjes, geschild en gehalveerd
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • 200 g parmaham, in dunne plakken
  • 4 eetl. extra vergine olijfolie
  • 100 ml melk (Melkan)
  • 400 g bietjes, gekookt en geraspt
  • bakpapier
Voorbereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een grote pan in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de boter en fruit de sjalotten met de tijm op middelhoog vuur lichtbruin. Bestrooi met wat zout en voeg de balsamicoazijn toe. Laat de uitjes met het deksel op de pan in circa 20 minuten op lage stand stoven. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de parmaham op een bakplaat met bakpapier en laat de plakken in circa 10 minuten in de hete oven knapperig bakken.
Bereiden
Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de olie en de melk. Breng op smaak met zout en peper. Schep de geraspte bietjes erdoor en warm nog een paar minuten al roerend door op lage stand. Doe de stamppot over in een verwarmde ovenschaal. Verdeel de uitjes erover en verkruimel de parmaham erboven.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
72 g
vet
28 g
Kcal
620