Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten

Stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten

Stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • zout en versgemalen peper
  • 200 g ontbijtspekblokjes
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. boter
  • 150 ml warme melk (Melkan)
  • 150 g waterkers, geplukt en fijngesneden
  • 1 kleine ijsbergsla, in fijne reepjes
Bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een grote pan in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar. Bak ondertussen de spekblokjes op middelhoge stand knapperig en bak de laatste minuut de pijnboompitten en knoflook mee tot ze lichtbruin zijn. Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de boter en de melk. Breng op smaak met zout en peper en schep de waterkers en ijsbergslareepjes erdoor. Doe de stamppot in een verwarmde schaal en verdeel de gebakken spekjes en pijnboompitten erover.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
66 g
vet
34 g
Kcal
640