Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppot van chinese kool met oosterse speklapjes

Stamppot van chinese kool met oosterse speklapjes

Stamppot van chinese kool met oosterse speklapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken
  • 500 gram speklapjes
  • 4 eetlepels wok- of archideolie
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 Chinese kool in repen
  • 200 milliliter kokosmelk
Bereiden
Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Bestrooi de speklapjes met zout en peper en bak ze in 1 eetlepel hete olie in circa 3 minuten per kant goudbruin. Voeg de ketjap toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Rooster het sesamzaad lichtbruin in een droge, hete koekenpan en zet apart. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool circa 3 minuten. Verwarm de kokosmelk. Giet de gare aardappels af en stamp ze met de kokosmelk tot een puree. Schep de Chinese kool erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de speklapjes met sesamzaad en serveer met de stamppot.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
53 g
vet
61 g
Kcal
890