Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppot van rodekool met gembersukade

Stamppot van rodekool met gembersukade

Stamppot van rodekool met gembersukade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 140 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 1 rode ui in ringen
  • 500 gram rode kool panklaar
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 600 gram sukade
  • 2 teenjes knoflook
  • 2 cm verse gember geschild en fijngesneden
  • 500 milliliter runderbouillon
  • 600 gram kruimige aardappels geschild en in gelijke stukken
  • 20 gram boter
  • 100 milliliter warme melk
  • 1 eetlepel nootmuskaat
Voorbereiden
Verhit 1 eetlepel van het vloeibaar bakproduct en fruit hierin de uienringen. Voeg de kool en kruidnagels toe en schep even om. Voeg de suiker, wat zout, de azijn en 200 ml water toe en schep nogmaals om. Stoof de kool met het deksel op de pan in circa 1 uur gaar. Dep intussen het vlees droog en bestrooi aan beide kanten met zout en versgemalen peper. Verhit de rest van het bakproduct en braad het vlees om en om aan. Neem het vlees uit de pan en fruit de knoflook en gember een paar minuten op een lage stand. Leg het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Stoof het vlees met het deksel op de pan circa 2 uur op een lage stand.
Bereiden
Kook de aardappels gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp fijn met de boter en melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Schep de warme rodekool erdoor en serveer met de sukade en jus.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
39 g
vet
25 g
Kcal
555