1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Steak ‘chimichurri’

Steak ‘chimichurri’

Steak ‘chimichurri’ product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bosje (platte) peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels (rode)wijnazijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oreganoblaadjes; of
  • 1 theelepel oreganoblaadjes gedroogd
  • 150 milliliter olijfolie
  • tabasco
  • 4 entrecotes of ribeyes (ca. 150 gram per stuk)
Bereiden
Pureer de peterselie grof met de rode peper, knoflook, azijn, paprikapoeder en ore- gano. Giet de olijfolie in een straaltje erbij tot een saus ontstaat. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en een snufje zout. Bestrijk de entrecotes dun met dit mengsel. Verhit een grillpan en rooster hierin het vlees 3-4 minuten per kant. Serveer de rest van de saus erbij. Lekker met gebakken aardappels en broccoli.
Variatie
• Neem biefstuk in plaats van entrecote of ribeye. • Vervang de helft van de paprikapoeder door komijn- poeder (djinten).
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 0 g
  • vet
  • 50 g
  • Kcal
  • 585
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie