Sticky bacon met gepofte aardappel en maïs - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sticky bacon met gepofte aardappel en maïs

Sticky bacon met gepofte aardappel en maïs

Sticky bacon met gepofte aardappel en maïs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel vloeibare honing of bruine suiker
  • 4 eetlepel ketchup
  • mespuntje chilipoeder
  • 2 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram speklapjes in repen of blokken
  • 4 grote aardappelen goed schoongeboend
  • 300 gram gekookte maïs uitgelekt
  • 50 gram boter
Voorbereiden
Vermeng de honing, ketchup, chilipoeder, azijn en olie met elkaar en schep hier het spek doorheen. Laat dit een half uur marineren.
Bereiden
Prik de ongeschilde aardappelen rondom een paar keer in en leg ze op een bord. Pof ze in de magnetron in 15 à 20 minuten gaar op 600 Watt (kooktijd afhankelijk van de grootte van de aardappelen). Dek de aardappelen af met een keukendoek terwijl je de maïs verwarmt met de boter. Roerbak de spekblokjes op middelhoge stand tot ze mooi bruin en kleverig zijn. Voeg een paar eetlepels water toe en roer de jus van de bodem los. Snijd van de aardappelen een kapje af en schep hier de botermaïs op. Serveer dit met het spek met een lepeltje jus ernaast.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
47 g
vet
48 g
Kcal
735