1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sticky chicken

Sticky chicken

Sticky chicken product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kipkarbonades
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 milliliter honing
  • 3 eetlepels mosterd
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • enkele druppels (rode) pepersaus
  • 125 milliliter kippenbouillon
Bereiden
Wrijf de kipkarbonades in met zout en peper. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de karbonades rondom bruin. Meng de honing met de mosterd, citroenrasp, -sap, paprikapoeder, knoflook, pepersaus en kippenbouillon tot een saus en giet over de kip. Stoof circa 20 minuten met het deksel op de pan. Verwarm de ovengrill. Zet de pan zonder deksel 3-4 minuten onder de grill tot de honing uit de saus karamelliseert. Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen.
Variatie
• Voeg 2 eetlepels sojasaus toe aan de honing-mosterdsaus. • Vervang de kipkarbonades door kippenbouten of drumsticks.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 360
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie