Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sticky mineola cake

Sticky mineola cake

Ingrediënten

  • 5 mineola’s
  • 200 g roomboter ongezouten
  • 200 g basterdsuiker licht
  • 8 el limonadesiroop sinas
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g pistachenoten
  • 4 eieren
  • 15g bakpoeder
Sticky mineola cake product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 75 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van 2 mineola’s. Schil de overige mineola’s en snijd ze in gelijke plakken.
  2. Vet een springvorm (Ø 26) in met boter en verdeel de limonadesiroop over de bodem.
  3. Bedek de bodem met plakken mineola en snijd de overgebleven plakken in kleine stukjes.
  4. Pel de pistachenoten en maal ze met een hakmolen of staafmixer fijn.
  5. Voeg de boter, de suiker, het zelfrijzend bakmeel, de eieren, de bakpoeder en de gemalen pistachenoten in een kom en mix het mengsel met een handmixer 5 minuten tot een stevig beslag.
  6. Schep vervolgens de mineola-stukjes erdoor en giet het beslag in de springvorm. Plaats de cake 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen. Draai de cake om en snijd in gelijke punten.