Sticky toffee rijstepudding - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sticky toffee rijstepudding

Sticky toffee rijstepudding

Sticky toffee rijstepudding product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 liter melk (Melkan)
  • 200 g dessertrijst
  • snufje zout
  • 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. boter om in te vetten
  • 2 eetl. suiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • voor de saus:
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g stroop
  • 50 g boter
  • 125 ml koffieroom of kookroom
Bereiden
Doe de rijstepap over in een kom en klop de eieren er goed door. Stort de pap in de puddingvorm en dek af met aluminiumfolie. Zet de vorm in een ovenschaal en giet er kokend water langs tot de vorm half onder staat. Zet de schaal voorzichtig in het midden van de oven en laat de pudding in circa 40 minuten garen. Laat de pudding afkoelen op een rooster. Doop de vorm in een laagje heet water en snijd de randen voorzichtig los. Stort de pudding op een schaal. Verwarm voor de saus de suiker met de stroop en boter op lage stand en roer goed door tot de suiker is opgelost. Roer de room erdoor en giet de warme saus over de pudding.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
98 g
vet
28 g
Kcal
725