1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stokbroodje brie met gekruide abrikozenspread

Stokbroodje brie met gekruide abrikozenspread

Stokbroodje brie met gekruide abrikozenspread product foto
  • Ingredienten:

  • 2 kleine stokbroodjes (baguettes)
  • 4 eetl. abrikozenjam
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 1 theel. verse rozemarijn, gehakt
  • klein scheutje olijfolie
  • 1 eetl. geschaafde amandelen
  • 1 rucola (1 pluk)
  • 100 g brie, in dunne plakken
Bereiden
Snijd de broodjes open. Meng de jam met citroenrasp, rozemarijn en olijfolie. Bestrijk beide broodhelften ermee. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Verdeel rucola over 2 broodhelften, leg daarop de brie en strooi de amandelen erover. Dek af met de andere 2 broodhelften.
Variatie
Mueslibol besmeerd met mosterd en honing, en belegd met belegen kaas en appelplakjes die kort zijn gekookt in appelsap.Notenbrood besmeerd met hazelnootpasta en belegd met gewelde abrikozen en marshmallows. Volkorenbrood besmeerd met pindakaas en sambal oelek, en belegd met plakjes komkommer en atjar tjampoer.
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 83 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 630
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie