1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofpeertjes in bladerdeeg

Stoofpeertjes in bladerdeeg

Stoofpeertjes in bladerdeeg product foto
  • Ingredienten:

  • voor de peertjes:
  • 500 g stoofperen, geschild, in vieren
  • 400 ml water
  • 150 g suiker
  • 1 citroenschil, zonder wit
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagelen
  • voor het taartje:
  • 1 theel. boter
  • 1 eetl. bloem
  • 4-6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eetl. suiker
  • mespunt kaneelpoeder
  • 4 kleine taartvormpjes
Voorbereiden
Zet de peren op met de rest van de ingrediënten en breng aan de kook. Laat de peren met het deksel op de pan in circa 2 uur zachtjes stoven tot ze rood en zacht zijn. Laat ze in het stoofvocht afkoelen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Druk het deeg in de vormpjes en snijd rondom bij. Dep de stukjes peer droog met keukenpapier en verdeel de stukjes peer over de deegvormpjes. Bestrooi ze met wat suiker en kaneel. Bak de taartjes in circa 10 minuten mooi bruin. Laat ze iets afkoelen en neem ze dan uit de vormpjes.
Menugang
Nagerecht
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 46 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 445
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie