Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofpeertjes met pruimen

Stoofpeertjes met pruimen

Stoofpeertjes met pruimen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 g stoofperen
  • 250 ml rode port
  • 150 g suiker
  • stukje citroenschil
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagelen
  • 100 g gedroogde pruimen, zonder pitten
Bereiden
Schil de peren met een dunschiller en laat de steeltjes zitten. Zet ze rechtop in een pan en doe alle ingrediënten behalve de pruimen erbij. Leng aan met water tot de peertjes tot aan de steeltjes onder staan. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat de peertjes in circa 4 uur op lage stand stoven. Leg de pruimen het laatste half uur in het stoofvocht. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht en serveer ze lauw of laat ze verder afkoelen in de koelkast.15 minuten + 4 uur stoven
Variatie
Dit recept kan ook zonder port en pruimen worden bereid.