Stoofpotje - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofpotje

Stoofpotje

Stoofpotje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g schouderkarbonade, in blokjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. Italiaanse kruiden
  • 2 eetl. olie
  • 2 uien, in blokjes
  • 300 g rijst
  • 2 champignons, (2 bakjes) schoongeveegd en in plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
Bereiden
Schud de vleesblokjes om met zout, peper en kruiden. Verwarm de olie en roerbak de vlees- en uiblokjes in circa 5 minuten mooi bruin. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de champignons en knoflook toe aan de roerbak en laat op middelhoge stand circa 3 minuten meebakken tot de champignons vocht loslaten en iets slinken. Leg het deksel op de pan en laat het geheel nog enkele minuten op lage stand stoven. Giet de rijst af en laat uitstomen.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
58 g
vet
26 g
Kcal
615