1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofschotel met kikkererwten en worst

Stoofschotel met kikkererwten en worst

Stoofschotel met kikkererwten en worst product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 runder- of varkenssaucijzen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 rode paprika in grove stukken
  • 4 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 5 rijpe trostomaten fijngehakt of 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje kikkererwten afgespoeld (400g)
  • 1 bosje (platte) peterselie fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olie in een stoofpan en bak hierin de saucijzen rondom aan. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Fruit in het overgebleven bakvet de ui en paprika in 5 minuten zacht. Voeg de knoflook, rozemarijn en laurier toe en fruit nog een minuutje mee. Voeg de tomaten toe en leg de saucijzen terug in de pan. Laat de tomaten op lage stand met het deksel op de pan stoven tot een dikke saus. Voeg na 10 minuten de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten meestoven. Breng de saus op smaak met zout en peper en bestrooi het gerecht voor het serveren met peterselie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 595
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie