Stoofschotel met kip en chocola - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofschotel met kip en chocola

Stoofschotel met kip en chocola

Stoofschotel met kip en chocola product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 g trostomaten
  • 50 g boter of vloeibaar braadproduct
  • 4 kipfilets
  • zout en versgemalen peper
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1,5 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • 1/2 theel. chilipoeder
  • 30 g (bittere) chocolade
  • 100 ml water
  • 1 kippenbouillontablet
  • 75 g rozijnen
  • 100 ml slagroom (Melkan)
  • 100 g gemengde noten (hazelnoten, pecannoten, cashewnoten)
  • 4 takjes peterselie, gehakt
Bereiden
Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Verhit de boter in een braad- of hapjespan en bak de kip met zout en peper rondom bruin. Haal de kip uit de pan. Doe de uien, knoflook en specerijen in de pan en bak ze licht. Voeg hierna de tomaten, chocolade, water en bouillontablet toe. Laat dit geheel 2 minuten doorkoken. Voeg nu de rozijnen toe. Snijd de gebakken kip in blokjes en roer deze erdoor. Stoof de kip gaar in 15 minuten en maak het geheel af met de room, noten en peterselie.
Variatie
Rooster de noten eens in een droge hete koekenpan en voeg ze vlak voor het serveren toe.  

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
17 g
vet
25 g
Kcal
380