Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofvlees met frieten en gevulde tomaatjes

Stoofvlees met frieten en gevulde tomaatjes

Stoofvlees met frieten en gevulde tomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 25 g boter
  • 600 g sukadelappen
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 1 flesje donkerbruin Belgisch bier of bockbier
  • 100 ml runderbouillon (van tablet)
  • evt. 1 eetl. koude boter
  • voor de frieten:
  • 500 g vastkokende aardappels, geschild
  • 1 l olie om te frit
  • voor de tomaatjes:
  • 4 grote tomaten
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 sjalotje, zeer fijngesnipperd
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. paneermeel
Voorbereiden
Verhit de boter in een grote braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en fruit de uien minimaal 5 minuten op een lage stand in het bakvet. Voeg de laurier en mosterd toe en leg het vlees terug in de pan. Giet het bier en de bouillon er rustig bij en breng op middelhoge stand aan de kook. Leg het deksel na een paar minuten op de pan en laat op een lage stand circa 2 uur stoven. Dit kan ook in de oven op 100°C als de pan hiervoor geschikt is.
Bereiden
Snijd intussen de aardappels in dikke frieten en droog ze met een schone theedoek. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal en bestrooi met zout. Meng de peterselie, sjalot en olijfolie en maal er een beetje peper over. Verdeel dit mengsel over het snijvlak van de tomaten en bestrooi met het paneermeel. Zet de schaal hoog in de oven en gratineer de tomaatjes in circa 10 minuten goudbruin. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappels in gedeeltes goudbruin. Neem het vlees voorzichtig uit de saus en kook de saus nog een paar minuten in. Monteer eventueel nog met wat stukjes koude boter en breng op smaak met peper. Serveer het vlees met de frieten en tomaatjes.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
42 g
vet
29 g
Kcal
580