1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stroopwafel met gebakken peren

Stroopwafel met gebakken peren

Stroopwafel met gebakken peren product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetlepel blanke rozijnen
  • 4 kleine peren geschild, in partjes
  • sap van 1 citroen
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepel lichte basterdsuiker
  • 2 eetlepel schenkstroop
  • 200 milliliter zure room
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 4 stroopwafels
Bereiden
Wel de rozijnen in warm water. Besprenkel de perenpartjes met citroensap. Verhit de boter en bak hierin de peer met de suiker op middelhoge stand tot de suiker licht karamelliseert. Voeg de schenkstroop en uitgelekte rozijnen toe. Klop de zure room los met de vanillesuiker. Verwarm de stroopwafels naast elkaar op een bord 1 minuut in de magnetron op 400 Watt of heel even in een droge hete koekenpan. Verdeel de vanilleroom over de wafels en schep het perenmengsel erop.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 61 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie