Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Strudel met pompoen, kip

Strudel met pompoen, kip

Strudel met pompoen, kip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 gram pompoen in kleine blokjes
  • 200 gram kipfilet in kleine blokjes
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 mespuntje koriander
  • 50 gram gedroogde abrikozen in stukjes
  • 1 pak filodeeg ontdooid
  • 2 eetlepel gesmolten boter
  • 1 ei losgeklopt
  • 50 gram amandelen
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de pompoen en kipfilet toe en roerbak tot de pompoen beetgaar is en de kip gaar en lichtbruin. Voeg de specerijen en abrikozen toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat deze vulling afkoelen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid 2 vellen filodeeg naast elkaar uit op de bakplaat en bestrijk ze met een kwastje boter. Leg ze met 1 centimeter overlap op elkaar zodat je een groot vierkant krijgt. Vervolg met de andere vellen, bestrijk steeds met boter en zorg dat de randen goed vastplakken. Verdeel de vulling over het midden van het deeg maar laat aan de zijkanten een paar centimeter vrij. Rol het deeg met de vulling voorzichtig op en leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk de rol met het ei en bestrooi met de amandelen. Strooi er eventueel nog wat korrels grof zout over. Bak de strudel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
48 g
vet
24 g
Kcal
600