1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Suddervlees

Suddervlees

Suddervlees product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram doorregen runderlappen
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepel vloeibaar bakproduct
  • 2 uien in dunne ringen
  • 2 blaadje laurier
  • 1 foelie
  • 4 kruidnagelen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 bokbier
  • 2 eetlepel appelstroop
  • zware stoofpan met ovenbestendige deksel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 75°C. Bestrooi de runderlappen rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verwarm 2 eetlepels bakproduct in een zware pan en bak hierin de runderlappen om en om bruin. Neem ze uit de pan en roer het aanbaksel van de bodem los. Voeg de laatste eetlepel bakproduct toe en fruit hierin de uien in circa 5 minuten lichtbruin. Leg het vlees weer terug in de pan. Voeg de kruiden en specerijen toe en giet het bier erover. Laat op hoog vuur snel aan de kook komen en zet dan de warmtebron laag. Voeg de appelstroop toe en leg het deksel op de pan. Zet de pan in de warme oven en laat het vlees in circa 4 uur garen. Lekker met aardappelpuree en kool.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 51 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 660
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie