1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Suddervlees

Suddervlees

Suddervlees product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. boter of vloeibaar braadproduct
  • 2 uien, gesnipperd
  • 700 g magere runderlappen, in stukken
  • 1 eetl. bloem
  • zout en versgemalen peper
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 2 jeneverbessen
  • 1 takje tijm
  • 1 eetl. stroop
  • 2 plakjes ontbijtkoek, in blokjes
  • 1 eetl. grove mosterd
Bereiden
Verwarm de boter in een braadpan en fruit de uien lichtbruin. Schep de uien uit de pan. Schud het vlees om met de bloem, zout en peper en bak het in porties rondom bruin. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij tot het vlees net onder staat. Breng langzaam aan de kook en laat op lage stand met het deksel op de pan in circa 2,5 uur gaar stoven. Gebruik hiervoor eventueel een sudderplaatje.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie