Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sugarsnaps-worteltjessalade met sinaasappel-gembermayonaise

Sugarsnaps-worteltjessalade met sinaasappel-gembermayonaise

Sugarsnaps-worteltjessalade met sinaasappel-gembermayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g worteltjes, geschrapt
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 200 g sugarsnaps, afgehaald
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 theel. honing
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 1 sinaasappel, in partjes
  • voor de sinaasappel-gembermayonaise:
  • 1 eidooier
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • 1 theel. mosterd
  • 100-125 ml olijfolie
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • zout en versgemalen peper
  • 1 gemberwortel (2 cm) geschild en geraspt of 1 theel. fijngehakte gembersnippers op siroop
Voorbereiden
Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Klop voor de mayonaise de eidooier los met de wijnazijn en mosterd. Giet er al kloppend in een dun straaltje de olijfolie bij tot het mengsel dik is. Klop sinaasappelsap, zout, peper en gember erdoor.
Bereiden
Verhit de olie en roerbak hierin de sugarsnaps, wortel en knoflook 2-3 minuten. Voeg citroensap en honing toe en verwarm nog 2-3 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Schep ze in een schaal of kommetjes. Rooster de cashewnoten in een droge hete koekenpan en strooi ze over de groenten. Garneer met partjes sinaasappel. Serveer de mayonaise erbij.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
11 g
vet
43 g
Kcal
455