1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukade met bokbier uit de oven

Sukade met bokbier uit de oven

Sukade met bokbier uit de oven product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram sukadelappen
  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 50 milliliter arachideolie
  • 200 gram prei in stukken van 2 cm
  • 200 gram winterwortel in plakken van 2cm
  • 3 blaadje laurier
  • 3 kruidnagels
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 300 milliliter hete vleesbouillon
  • 2 flesje bokbier
  • ovenvaste braadpan of braadslede
Bereiden
Verwarm de oven voor op 100°C. Bestrooi de sukadelappen met zout en versgemalen peper en haal ze door de bloem. Verhit de boter en olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Voeg de prei, wortel, eventueel steranijs, laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken en de tijm toe en bak even mee. Blus af met de bouillon en het bokbier. Zet het vlees met het deksel op de pan circa 2,5 uur (tot het zacht is) in het midden van de oven. Verwijder voor het serveren de steranijs en laurierblaadjes met kruidnagels. Lekker met rodekool.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 55 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 47 g
  • Kcal
  • 765
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie