Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukade met kersen en knolselderijstamppot

Sukade met kersen en knolselderijstamppot

Sukade met kersen en knolselderijstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 potje kersen zonder pitten op sap
  • 100 gram boter
  • 4 sukadelappen
  • 50 milliliter port of rode wijn
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 kleine winterwortel in plakken
  • 1 kleine prei in stukken
  • 1 ui in partjes
  • 25 gram gembersnippers
  • 500 gram aardappels geschild, in blokken
  • 500 gram knolselderij geschild, in blokken
  • 50 milliliter kookroom
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel aardappelmeel
Bereiden
Giet de kersen af en vang het sap op. Verhit 50 gram boter en bak hierin de sukadelapjes bruin. Schep het vlees uit de pan. Giet de port en het kersensap in de pan en laat een beetje inkoken. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg het vlees erin en voeg de wortel, prei, ui en gember toe. Stoof met het deksel op de pan op een lage stand circa 2 uur. Zet de aardappels met de knolselderij op met wat zout wanneer de sukade nog circa 30 minuten moet stoven. Laat de aardappel en de knolselderij zachtjes gaar koken. Giet af en stoom droog. Voeg de room en de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Neem de sukade uit de pan en zeef het stoofvocht. Verwarm het vocht en voeg de kersen toe. Maak aardappelzetmeel aan met koud water en bind de saus tot de gewenste dikte.

Voedingswaarde

eiwit
50 g
koolhydraten
59 g
vet
36 g
Kcal
795