1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukade met pruimen op preistamppot

Sukade met pruimen op preistamppot

Sukade met pruimen op preistamppot product foto
  • Ingredienten:

  • 4 sukadelappen van 200 gram
  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 100 milliliter port of rode wijn
  • 1 liter vleesbouillon
  • 1 winterwortel in plakken
  • 1 ui in partjes
  • 2 steranijs
  • 200 gram zwarte pruimen zonder pit
  • 750 gram aardappelen geschild, in stukken
  • 500 gram prei in brede ringen
  • 100 milliliter kookroom of melk (Melkan)
  • nootmuskaat
  • 50 gram walnoten grof gehakt
  • 1 eetlepel maizena of allesbinder
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de helft van de boter en bak hierin de sukade rondom bruin. Schep het vlees uit de pan. Giet de port bij het bakvet en kook iets in. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg het vlees erin en voeg de wortel, ui en steranijs toe. Stoof met deksel op een lage stand 1,5 uur. Schep het vlees uit de pan en zeef het vocht. Zet het opnieuw op met het vlees en de pruimen en stoof nog 30 minuten. Kook de aardappelen in het laatste half uur van de stooftijd. Kook de prei 5 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken. Stamp de gare aardappelen met de prei, room, zout, peper en nootmuskaat tot een grove stamppot. Schep de noten erdoor. Bind het vocht van het vlees met aangelengde maïzena of allesbinder tot de gewenste dikte. Serveer de sukade met pruimen bij de stamppot.
Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 52 g
  • koolhydraten
  • 72 g
  • vet
  • 48 g
  • Kcal
  • 955
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie