1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukadelapjes met ontbijtkoek en rozijnen

Sukadelapjes met ontbijtkoek en rozijnen

Sukadelapjes met ontbijtkoek en rozijnen product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g sukadelappen
  • zout en versgemalen peper
  • 75 g vloeibaar bakproduct
  • 4 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetl. bloem
  • 8 dl warme bouillon (van tablet)
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetl. azijn
  • 2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
  • 50 g blanke rozijnen
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit het bakproduct in een braadpan en bak het vlees lichtbruin. Schep het vlees uit de pan en houd het even warm. Bak de ui en knoflook in het achtergebleven braadvet. Strooi de bloem erover en schep goed om. Leg het vlees erbij, giet de bouillon erbij en voeg de kruidnagels en azijn toe. Doe er dan de ontbijtkoek en rozijnen bij en stoof met deksel nog 1 uur of tot het vlees zacht is. Verwijder zo mogelijk de kruidnagels.
Variatie
Serveersuggestie:Lekker met gekookte aardappelen en rodekool.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 28 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 490
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie