Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes

Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes

Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g sukadelapjes
  • 2 eetl. bloem
  • zout en versgemalen peper
  • mespuntje kruidnagelpoeder
  • 3 eetl. arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 250 g sjalotjes, gehalveerd of in parten
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 250 ml vleesbouillon
  • 3 eetl. honing
  • 1 sinaasappel, in plakken
Bereiden
Bestrooi het vlees met bloem gemengd met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de olie en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de sjalotjes in het bakvet. Voeg sinaasappelsap, bouillon en 2 eetlepels honing toe en verwarm. Leg het vlees erin en stoof met het deksel 2 uur of tot het vlees zacht is. Bind het gerecht eventueel met allesbinder of aangelengde maïzena. Bak de sinaasappelplakken kort aan in de rest van de honing. Serveer het sukadevlees met plakken sinaasappel. Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
25 g
vet
24 g
Kcal
430