1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes

Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes

Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g sukadelapjes
  • 2 eetl. bloem
  • zout en versgemalen peper
  • mespuntje kruidnagelpoeder
  • 3 eetl. arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 250 g sjalotjes, gehalveerd of in parten
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 250 ml vleesbouillon
  • 3 eetl. honing
  • 1 sinaasappel, in plakken
Bereiden
Bestrooi het vlees met bloem gemengd met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de olie en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de sjalotjes in het bakvet. Voeg sinaasappelsap, bouillon en 2 eetlepels honing toe en verwarm. Leg het vlees erin en stoof met het deksel 2 uur of tot het vlees zacht is. Bind het gerecht eventueel met allesbinder of aangelengde maïzena. Bak de sinaasappelplakken kort aan in de rest van de honing. Serveer het sukadevlees met plakken sinaasappel. Lekker met aardappelpuree en rode kool.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 25 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 430
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie