1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukadelapjes met speculaas

Sukadelapjes met speculaas

Sukadelapjes met speculaas product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram sukadelappen
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
  • 200 gram sjalotten , gepeld, gehalveerd
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 250 milliliter runderfond of vleesbouillon
  • 6 speculaasjes , verkruimeld
  • verkruimeld evt. allesbinder
  • voor de marinade:
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 kleine prei , in ringen
  • 1 kleine winterwortel , in blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 flesje rode wijn (ca. 375 ml)
  • keukenpapier
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt 6-8 uur (of een dag van tevoren) weg.
Bereiden
Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter en bak hierin de spekjes. Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin. Bak de sjalotten mee. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg de marinade en fond of bouillon toe en stoof zachtjes 2 uur. Schep het laatste half uur de speculaaskruimels erdoor. Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg zout en peper naar smaak toe en bind eventueel met allesbinder. Lekker met aardappelpuree.bereidingstijd is zonder 6-8 uur marineren
Variatie
Vervang sukadelapjes door hacheevlees.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 50 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 710
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie