Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukadevlees in rodewijnsaus

Sukadevlees in rodewijnsaus

Sukadevlees in rodewijnsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 700 g sukadelapjes
  • zout en versgemalen peper
  • 50 g boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 4 peperkorrels
  • 1 jeneverbes
  • 1 stukje foelie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 300 ml warme vleesbouillon van tablet of uit pot
  • 300 ml cabernet sauvignon
  • 2 allesbinder (2 eetlepels)
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees in een paar minuten om en om aan. Neem het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de specerijen en kruiden toe en laat alles een minuut mee fruiten. Leg het vlees weer in de pan en giet de warme bouillon en wijn erbij. Schep alles even om en laat op een middelhoge stand aan de kook komen. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken en leg dan het deksel op de pan. Laat het vlees op lage stand in circa 2 uur gaar sudderen. Schep het vlees voorzichtig op een schaal en houd het warm. Zeef de saus en laat opnieuw aan de kook komen. Bind met allesbinder en giet de saus over het vlees.Bereidingstijd is exclusief 2 uur sudderen
Variatie
Sudderlapjes lusten veel rood. De Cabernet Sauvignon van Jean Sablenay bijvoorbeeld. Maar ook de Castillo Pastores uit het Spaanse Valdepeñas is een aanrader.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
9 g
vet
25 g
Kcal
396