Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukadevlees met gember en steranijs

Sukadevlees met gember en steranijs

Sukadevlees met gember en steranijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. bloem
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 theel. gemalen kruidnagel
  • zout en versgemalen peper
  • 600 g sukadelappen
  • 4 eetl. olijfolie of vloeibaar
  • bakproduct
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetl. versgeraspte gemberwortel of 1 theel. gemberpoeder
  • 4 steranijs
  • 1 laurierblaadje
  • 350 ml vleesbouillon
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. suiker of honing
Bereiden
Meng de bloem met komijn, kruidnagel, zout en peper. Bestuif hiermee de sukadelappen. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg het vlees toe en braad het even aan. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes 2 uur. Verwijder de steranijs en laurier.
Variatie
Het sukadevlees is heerlijk met rodekool met rozijnen. Stoof 500 gram gesneden rodekool, 1 gesnipperde ui, 75 gram rozijnen, sap van 1 citroen, 40 gram boter, zout, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels en 150 ml water gedurende 25 minuten.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
9 g
vet
23 g
Kcal
375