Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukadevlees met koek en appel

Sukadevlees met koek en appel

Sukadevlees met koek en appel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 350 g sukadelapjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1 theel. kruidnagelpoeder
  • 75 g boter of vloeibaar
  • bakproduct
  • 2 zoetzure appels
  • 1 grote ui, in smalle ringen
  • 1 sneetje ontbijtkoek, in stukjes
  • 1 blond bier (1 flesje)
  • 2 eetl. gehakte peterselieappelboor
Bereiden
Wrijf de sukadelapjes in met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de helft van de boter in de braadpan. Bak het vlees in circa 10 minuten bruin. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken. Voeg de ui, appelstukken, ontbijtkoek en het bier aan het vlees toe. Laat dit met het deksel op de pan circa 2 uur zachtjes stoven. Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelplakken 2 minuten. Keer de plakken halverwege voorzichtig. Leg de sukadelapjes op de borden. Schep iets van het stoofvocht, eventueel gepureerd, erover en leg de appelplakken er dakpansgewijs op. Verdeel de peterselie erover.bereidingstijd: 2,5 uur
Variatie
Voeg eens 50 g rozijnen aan het stoofvocht toe.

Voedingswaarde

eiwit
67 g
koolhydraten
58 g
vet
91 g
Kcal
1130