1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Superzachte aardappelvenkelpuree

Superzachte aardappelvenkelpuree

Superzachte aardappelvenkelpuree product foto
  • Ingredienten:

  • 800 g kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • zout en versgemalen peper
  • 4 eetl. extra vergine olijfolie
  • 2 venkelknolletjes, gehalveerd en in zeer dunne ringen
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 100 ml warme melk (Melkan)
  • versgeraspte nootmuskaat
Bereiden
Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar in circa 20 minuten. Verwarm tegelijkertijd de olijfolie in een koekenpan en smoor hierin de venkel met de knoflook in circa 15 minuten zacht. Breng dit op smaak met zout en peper. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen. Pureer ze in een pureeknijper of met een stamper en giet de warme olijfolie van de venkel erbij. Klop de melk erdoor en breng de puree verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep ten slotte de venkel en knoflook erdoor en serveer direct. 
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 335
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie