Surinaamse pastei - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Surinaamse pastei

Surinaamse pastei

Surinaamse pastei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 g kipfilet, in kleine stukjes
  • zout en versgemalen peper
  • 2 tomaten, gepeld en in blokjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 100 ml water
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 1 kleine winterwortel, geschrapt en in blokjes
  • 4 zoetzure augurken, in blokjes
  • 2 eetl. gehakte verse (platte) peterselie
  • 1 pakje diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 2 hardgekookte eieren, in plakjes
  • vierkant bakblik of lage braadslede (ca. 30x40 cm)
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook en de kipstukjes bestrooid met zout en peper. Voeg de tomaten, het bouillontablet en water toe en laat 10 minuten sudderen. Voeg doperwten, wortel, augurk en peterselie toe en roerbak 4-5 minuten zodat het vocht iets kan verdampen. Laat afkoelen. Verwarm de oven op 200°C. Bekleed het bakblik met de helft van het bladerdeeg zodat het deeg 1 cm boven de rand uitsteekt. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Leg de vulling erin, verdeel de plakjes ei erover. Vorm van de rest van het bladerdeeg een deksel op de vulling en druk of kneed de deegranden samen. Prik de deegdeksel hier en daar in en snijd een klein deegrondje uit in het midden. Bak de pastei in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
Vervang 2 augurken door 1 eetlepel kappertjes.Bestrijk de deegdeksel eens met losgeklopt ei zodat deze glanst en goudbruin wordt.

Voedingswaarde

eiwit
45 g
koolhydraten
56 g
vet
66 g
Kcal
995